Typyn päikkäreiden aikana on aina hyvä hetki leipasta. Tämän reseptin löysin kirjasta nimeltä Suklaaunelmat - Nautinnollisia suklaareseptejä kaikille suklaanystäville. Taikina oli mielestäni aika paksua, joten loppuvaiheessa lisäsin hieman jääkaappiin pääsiäiseltä jäänyttä Flora vanillaa notkistukseksi.
Perhosvuokaleivokset
125 g margariinia
125 g sokeria
200 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 isoa munaa
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl flora vanillaa tai maitoa
25 g tummaa suklaata
tomusokeria hunnutukseen
Täyte:
100 g voita
225 g tomusokeria
tummaa suklaata
1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon. Lisää myös flora vanilla.
3. Sulata suklaa ja sekoita taikinaan.
4. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan ja paista 180 asteessa n. 25 min. Jäähdytä muffinssit.
5. Valmista täyte. Vatkaa pehmennyt voi ja tomusokeri sekaisin. Sulata hieman suklaata ja sekoita kuorrutteen joukkoon.
6. Leikkaa jäähtyneistä muffinsseista "lakki" irti ja halkaise se kahtia. Pursota täyte muffinssillle ja kiinnitä puoliskot täytteeseen hieman vinoon perhosen siiviksi. Siivilöi hieman tomusokeria päälle koristeeksi.
Kommentit