Typyn päikkäreiden aikana on aina hyvä hetki leipasta. Tämän reseptin löysin kirjasta nimeltä Suklaaunelmat - Nautinnollisia suklaareseptejä kaikille suklaanystäville. Taikina oli mielestäni aika paksua, joten loppuvaiheessa lisäsin hieman jääkaappiin pääsiäiseltä jäänyttä Flora vanillaa notkistukseksi. 

Perhosvuokaleivokset

125 g margariinia

125 g sokeria

200 g vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 isoa munaa

2 rkl kaakaojauhetta

0,5 dl flora vanillaa tai maitoa

25 g tummaa suklaata

tomusokeria hunnutukseen

Täyte:

100 g voita

225 g tomusokeria

tummaa suklaata

 

1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. 

2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon. Lisää myös flora vanilla.

3. Sulata suklaa ja sekoita taikinaan.

4. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan ja paista 180 asteessa n. 25 min. Jäähdytä muffinssit.

5. Valmista täyte. Vatkaa pehmennyt voi ja tomusokeri sekaisin. Sulata hieman suklaata ja sekoita kuorrutteen joukkoon.

6. Leikkaa jäähtyneistä muffinsseista "lakki" irti ja halkaise se kahtia. Pursota täyte muffinssillle ja kiinnitä puoliskot täytteeseen hieman vinoon perhosen siiviksi. Siivilöi hieman tomusokeria päälle koristeeksi.