Pullahiiren -blogia selaillessani törmäsin näihin keksisuklaakekseihin, joihin on käytetty kondensoitua maitoa. Sellanen kun on muutaman kuukauden venynyt tuolla laatikon pohjalla niin ajattelin kokeilla vastaavia keksiä tummasta suklaasta. Ite sain taikinasta 60 kpl pikkuleipiä, mutta ehkäpä tein niistä pienempiä? Joku vois vaatia pikkuleipiin enempi makeutta, mutta mulle sopi näin. :)





Suklaapikkuleivät 

200 g voita
1 prk kondensoitua maitoa (keittämättömänä) 

2 kananmunaa

8 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta

2 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
130 g tummaa suklaata

1. Vatkaa pehmennyt voi ja kondensoitu maito keskenään. Lisää kananmuna yksitellen sekoittaen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maitoseokseen.

3. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan.

4. Pyörittele massa palloiksi ja litistä hieman pellillä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 min riippuen keksien koosta. Keksit saavat jäädä paksuiksi ja hieman pehmeiksi.