Päätinpä erään arkipäivän kunniaksi leipasta pienen erän muffinsseja. Aikani pähkäiltyäni millasia leipoisin, päätin kokeilla tiikerikakkutaikinasta tehtyjä muffinsseja. Kuorruttelin ne sitten mokkapalakuorrutteella. Aivan hyviä olivat, joskin parantamisen varaa vähän koostumukseen jäi. Tällaisia niistä sitten tuli.

 

 

 Muffinssit sisältä

 

Tiikerimuffinssit

200 g margariinia

2½ dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

3 munaa

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 dl maitoa

6 tl kaakaota

Kuorrute:

150 g margariinia

3 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl tomusokeria

3 rkl vahvaa kahvia

1 rkl vaniljasokeria

 

1.     Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää munat joukkoon yksitellen sekoittaen. 

2.     Sekoita yhteen vehnäjauhot ja leivinjauhe.

3.     Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. 

4.     Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen puoliskoon kaakaojauhe.

5.     Jaa 12 muffinssivuokaan molempia taikinoita. Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

6.     Muffinssien jäähtyessä valmista kuorrute. Sekoita pehmenneeseen rasvaan muut aineet voimakkaasti. Kuorrutteen voi levittää/pursottaa jäähtyneiden muffinssien päälle.