Bloggailu on nyt pitemmäksi aikaa vähän jäänyt. Leipominen jäi vähemmälle kun huomasin olevani uudestaan raskaana ja sitä taas seurasi raskausdiabetes. Eli herkuttelua on yritetty vähentää, ainakin leivonnan osalta. ;) Mutta mansikoistahan oli saatava mansikkatorttua, oli diabetesta tai ei. Torttupohjaan lainasin reseptin täältä, joskin ainesten puutteessa jouduin reseptiä hieman muokkaamaan. Pohja oli kyllä todella herkullinen ja mehukas. 

1343798930_img-57f4c376ec73f59cbb5d5500f

Kinuskinen mansikkatorttu

1½ dl sokeria
4 munaa
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja (itse laitoin 1/4 dl maizenaa ja 1/4 dl mantelijauhetta, perunajauhojen sijaan)
50 g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
tuoreita mansikoita
1 prk kondensoitua maitoa
kermaa

Kostutukseen:
maitoa
vaniljasokeria

Aloita tortun valmistus kinuskista. Keitä kondensoitua maitoa purkissaan 3 tuntia. Jäähdytä kinuskia hetki.

Valmista torttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Voitele ja jauhota torttuvuoka/piirakkavuoka. Paista  225 asteessa n. 8 min. Tosin ehkä johtuen muutoksesta minkä tein, jouduin itse paistamaan ehkä tuplasti pidemmän ajan. Kannattaa siis seurailla kakkua. :) Itse tein torttupohjan piirakkavuokaan ja minusta pohja kohosi niin paljon, että halkaisin pohjan kahdeksi levyksi ja pistin toisen puoliskon pakkaseen.

Kostuta pohjaa vähän vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle kinuski ja asettele mansikat mielesi mukaan. Vatkaa kerma ja mausta haluamallasi tavalla. Itse pistin vain vähän vaniljasokeria, koska kakku ei suuremmin enää makeutta kaipaa kinuskin ansiosta. :) Lisää kerma mansikoiden päälle ja nauti kakusta. :)