Viikonloppuna teki mieli jotain nopeasti tehtävää herkkua, joka ei vaatisi vaivaamista ym ym. Ajattelin sitten pitkästä aikaa tehdä pavlovaa. Marenkipohja on joskus löydetty Nigellan resepteistä ja päätyi kyllä nopeasti mun lempparileivonnaisiin. Tämä marenki on sisältä ihanan pehmoinen, minkä aiheuttaa valkuaisvaahtoon lisätty valkoviinietikka. Näin ainakin minä, mieheni ja moni muu on tästä tykännyt. :) Tästä pavlovasta ei tullut mikään kaunistus, mutta sitäkin herkullisempi kyllä oli. :)




Hedelmäinen Pavlova

4 valkuaista
250 g sokeria (n. 3 dl)
2 tl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa

Päälle:
1 prk lime-valkosuklaarahkaa
1 prk kevytvispiä
vaniljasokeria
2 passionhedelmää
1 prk säilykemangoa
puolikkaan granaattiomenan siemenet

1. Laita uuni kuumenemaan 180 -asteeseen.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää sokerit vaahtoon ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes kaikki on lisätty ja seos on pehmeää eikä rakeista.
4. Nostele joukkoon kaakao ja etikka.
5. Levitä seos leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle n. 21 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Tasoittele päällys ja reunat. HUOM! Marenki paisuu uunissa.
6. Työnnä pelti uuniin ja laske uunin lämpötila heti 150 -asteeseen.
7. Paista marenkia hieman reilu tunti.
8. Kun marenki on viilentynyt, tee täyte.
9. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka sekä vaniljasokeri.
10. Laita seos marengin päälle. Lisää päälle passionhedelmät, granaattiomenan siemenet, sekä kuutioitu mango.


Vinkki! Nigella käyttäisi vaniljasokerin sijasta vaniljauutetta. Täytteitä voi varioida mielensä mukaan. :)