Erehdyin kaupassa ostamaan uuden Leivotaan -lehden. En ollut aikaisemmin moista lehteä huomannut hyllyillä ja ihastuin kyllä. Teki heti mieli leipoa vaikka mitä, mutta ensimmäiseksi ajattelin leipoa näitä nopeita teeleipiä. Jos olisin aamuvirkku niin olisin leiponut aamiaiseksi, mutta kun en ole niin söin sitten lounaalla. Maukkaita ja pehmoisia leipiä olivat!  Yllättäen mulla ei taaskaan kaikkia aineksia ollut, niin himppusen sitten muunsin reseptiä.



Mummin teeleivät

100 g voita
4 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
9½ dl vehnäjauhoja
1½ dl hiivaleipäjauhoja

1. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä n. 40 asteiseksi.
2. Lisää suola ja sokeri. 
3. Sekoita osaan jauhoista hiiva ja lisää nesteeseen.
4. Lisää loput vehnäjauhot (osan voi säästää alustukseen) ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
5. Valuta hieman lämmintä vettä tiskialtaaseen ja laske taikinakulho veteen. Anna taikinan nousta 10 min.
6. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
7. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta tasaiseksi.
8. Jaa taikina 12 palaan ja muotoile paloista teeleipiä. Nosta pellille ja pistele niihin reikiä haarukalla.
9. Kohota 10 min.
10. Paista uunin alimmalla tasolla 6-8 min.