Tässäpä jotain mitä tuli alkukesästä leivottua autonostajia varten. Eivät sitten vain tietenkään kahville jääneet. Noh, omapa oli häpeänsä. Oli nimittäin tosi herkullista piirakkaa. Tämäkään resepti ei ole oma, vaan netin syövereistä löydetty. Elikkäs täältä. Itse tein taikinan 1½ kertaisena, jolloin piirakasta tuli todella muhkea. Olisi kuitenkin hyvin riittänyt 1 kertaisenakin.




Pehmeä raparperipiirakka

4 munaa
3 dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
1½ tl jauhettua kardemummaa

Päälle:
1 l raparperia (tai vähemmän)

Pinnalle muruseos:
1 dl vehnäjauhoja
25 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja sulatetun margariinin kanssa.
3. Kaada taikina leivinpaperille vuoratulle uunipellille.
4. Ripottele raparperinpalat päälle,
5. Nypi muruseoksen ainekset ryynimäiseksi ja levitä raparperien päälle.
6. Paista n. 200 asteessa 20-25 min, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo paistamasta liian kuivaksi!