Pehmeä raparperipiirakka
4 munaa
3 dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
1½ tl jauhettua kardemummaa
Päälle:
1 l raparperia (tai vähemmän)
Pinnalle muruseos:
1 dl vehnäjauhoja
25 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja sulatetun margariinin kanssa.
3. Kaada taikina leivinpaperille vuoratulle uunipellille.
4. Ripottele raparperinpalat päälle,
5. Nypi muruseoksen ainekset ryynimäiseksi ja levitä raparperien päälle.
6. Paista n. 200 asteessa 20-25 min, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo paistamasta liian kuivaksi!
Kommentit